За почитателите на японската култура и език – клуб „Cool Japan” отваря врати във Филиал Бургас на СУ

Понеделник, 4 Септември 2023

Клуб по японски език и култура отваря врати в Бургаския филиал на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

В него са поканени всички ученици на възраст между 12 и 18 години, които искат да се срещнат с единомишленици, да се забавляват заедно, както и да черпят информация от хора, за които Япония е постигната мечта в личен и академичен аспект. Клубът е съвместна инициатива с катедра „Японистика“ при Факултета по класически и нови филологии. През есенно-зимния сезон срещите ще са веднъж месечно след предварително записване и безплатно. Темите и дейностите, които студентите и преподавателите от катедра „Японистика“ предвиждат, са разнообразни: дискусии, дебати, кино прожекции, състезания и Kahoot, виртуални пътешествия и още - аниме, японски сериали, самураи и геймъри.

Ако искате да разберат повече за страната на изгряващото слънце, да направите първи стъпки в японския език и да разгърнате вълшебното покривало на японската енигма може да се запишете за участие в клуба като попълните Формуляра .

От катедра „Японистика“ обещават преживявания, които да позволяват на всички да усетят една различна вселена и не на последно място да развият себе си като погледнат на света от една съвсем различна гледна точка.

"Идеята за клуба е провокирана от интереса към източните езици в рамките на летния курс по японски език и култура във Филиал Бургас. В него се събраха едни изключително мотивирани и активни млади хора. Много естествено и без някакви усилия курсът прерасна в общност от мотивирани младежи с общи интереси.“ – коментират от Бургаския филиал на СУ.

Програмата на летните курсове катедра „Японистика“ разработва, за да приложи за първи път в Бургас. С курсистите работиха едни от най-добрите японисти в България, подпомагани от студентите отличници.

.