Награди за ученическите рок банди от “School of Rock fest” връчи Бургаският филиал на Софийския университет

Сряда, 31 Май 2023

Филиал Бургас при Софийския университет „Св. Климент Охридски“ връчи награди на всички 6 ученически групи, участници в първия “School of Rock fest”. Запис на младите музиканти ще бъде продуциран от катедра „Музика и мултимедийни технологии“ през учебната 2023-2024 година.

Инициативата на проф. Адриан Георгиев, зам.-директор на Филиал Бургас и ръководител на катедрата, има за цел да поощри създаването на авторска музика и да стимулира изгряващите групи. С това Университетът се присъединява към усилията на Община Бургас и всички, които дават сцена и стимул на младите творци.

В процес на изграждане са студията, които ще обслужват бакалавърската програма „Музикални медийни технологии и тонрежисура“. Приемът стартира на 12 юни 2023 г. Освен нея в Бургас ще бъдат реализирани и няколко магистърски програми: „Музикален артмениджмънт“, „Аудиовизуален дизайн“, „Аудио продукция и мастеринг“, „Филмова и сценична музика“.

Имената на групите, които положиха началото на “School of Rock fest” в Бургас са Внапредвид, Obelysk, Scarlet Clouds, Crystal Dust, Do Not Disturb, HELLBOUND, а зад тях стоят ученици и студенти от Немската езикова гимназия „Гьоте”, Професионална гимназия по компютърно обучение и иновации , Търговската гимназия, ПМГ „Акад. Никола Обрешков”, НУМСИ „Проф.Панчо Владигеров” и ВУЗОВЕТЕ „Проф.д-р Асен Златаров и БСУ.