Филиал Бургас и Българският Антарктически Институт представят фотоизложба "Антарктида - непознатата южна земя"

Сряда, 29 Ноември 2023

Изложба „Антарктида – непознатата южна земя”, съвместно организирана от Българския Антарктически Институт и Филиал Бургас на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще запознае бургазлии с очарованието и тайните на ледения континент. Експозицията ще бъде достъпна за разглеждане от 1 декември – Световният ден на Антарктида, във фоайето на Културен дом НХК. В рамките на десет дни посетителите ще могат да се докоснат до приказното величие на непознатата южна земя, където взаимопомощта и приятелството са на първо място.

Експозицията включва 20 фотографии, заснети от проф. Христо Пимпирев - председател на Българския антарктически институт, ръководител на българските антарктически експедиции, преподавател в Софийския университет; Иглика Трифонова и още участници в експедициите. „Пингвини – полицаи пред българската база“, „Залез над нос Есперидес“ са част от любопитните заглавия към снимките .

Не пропускайте вълнуващия фоторазказ за живота на българската полярна база, за уникалния животински и растителен свят и за силата на човешките отношения на най-студения континент на Земята.

Изложбата ще остане в Бургас до 10 декември.