Двуседмични летни курсове по китайски, японски и английски език стартират във Филиал Бургас на Софийския университет

Понеделник, 3 Юли 2023

Интересни двуседмични курсове за опознаване езика и културата на Китай и Япония ще предложи Филиал Бургас на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ това лято. Дейностите през юли и август включват и интензивни курсове по английски език в нива А1-В2. Партньор на инициативите е Факултета по класически и нови филологии на СУ и Институт „Конфуций“- София, които ще изпратят в Бургас свои преподаватели.

Първият летен лагер по китайски език и култура започва на 24 юли и ще продължи до 4 август.

В рамките на десет дни, любопитните да се запознаят с древните култура и език на Китай ще имат възможност да научат най-често използваните думи за ежедневието, да се докоснат до традиционната китайска култура, изящната калиграфия, чаеното изкуство, да осъществят онлайн пътешествие до една от най-древните цивилизации. Под ръководството на преподавателката Ли Юандзюн от иститут „Конфуций“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ предстоят игри на Gobang, упражнения по тай дзи, запознаване с китайския зодиак и още много незабравими срещи с китайската култура. Всички дейности в програмата на лагера ще се провеждат само на английски и китайски език, по половин ден. „Летен лагер по китайски език и култура“ се организира в партньорство с Институт „Конфуций“ - София.

В срок до 14.07.2023 г. желаещите могат да се запишат с обаждане на телефон 0885985544 или info@burgas.uni-sofia.bg. Курсът е подходящ за ученици от 7 до 12 клас. Таксата е 150 лв за целия курс на обучение.

Курсът по японски език и култура ще започне на 31 юли и ще предложи групи за по-малките- от 5 до 11 години и за учениците от 7 до 12 клас.

Включването в интензивните двуседмични курсове по английски език ще бъде след преминаване на тест за определяне нивото на владеене на езика. Те ще стартират в средата на месец август, а всеки преминал обучението при желание може да положи изпит Oxford Test of English за получаване на сертификат. 

Подробна информация за програмата на курса по японски и език и култура, както и за графика на курсовете по английски ще бъде публикувана на интеренет страницата ни до дни. 

Повече информация за летните иницитиви на Филиал-Бургас, Факултета по класически и нови филологии на СУ и Институт „Конфуций“- София може да получите на телефон 0885985544 и на интернет страницата филиала: https://bs.uni-sofia.bg/ .