Два нови проекта на Бургаския филиал на СУ: Кътове за четене и достъп до литературата на университетското издателство и в Бургас

Вторник, 14 Ноември 2023

Кътове за четене, библиотека и място за литературата, издавана от университетско издателство „Св. Климент Охридски“ са новите проекти, по които Бургаският филиал на СУ работи.

За обсъждане на перпективите пред новите начинания екипът на Филиала посрещна в Бургас проф. Валери Стефанов и част от екипа на издателството – Гергана Борисова, Иглика Трифонова, Дари Иванов.

Създадено през 1986 г., университетското издателство „Св. Климент Охридски“ е специализирано издателство с дейност обхваща целия спектър на знанието.

"Учебните аудитории, с които Филиалът разполага са изключително комфортни, създадени така, че да отговарят на изискванията на студентите и преподавателите. Допълването им с научна, научнопопулярна и учебна литература, със справочници, годишници с трайно място в националната ни книжовна култура ще даде завършеност на всичко, което вече изградихме. Търсим най-подходящия начин, самостоятелно или в партньорство, да предложим в Бургас достъп до литературата на университетското издателство. Кътовете за четене, които изграждаме ще могат да се вълзползват всички в града. Ще отворим врати в учебните си зали, тогава когато не са ангажирани с лекции и упражнения.“ – коментира проф. Теодор Седларски, директор на Филиал – гр. Бургас.